ניהול נכסים

מנהל נכסים הוא מתווך שמטפל בכל היבטי השכרת הנכס שלכם, מגיוס שוכרים ועד טיפול בתקלות. המשיכו לקרוא כדי ללמוד על תפקידיו, עלויות וכיצד לבחור מנהל נכסים מצוין.

מנהל נכסים

מהו ומדוע כדאי להעסיק אחד?
מנהל נכסים זוהי בעצם דמות מתווכת שתפקידה לנהל ולטפל בכל ההיבטים הכרוכים בהשכרת הנכס שלכם. מנהל הנכסים יכול להיות מתווך פרטי שמשלב ניהול נכסים עם תיווך מכירות, או לחלופין חברה מתמחה שעוסקת רק בניהול נכסים.
אם הגעתם לקרוא על כך, סביר להניח שאתם מעוניינים בשירותיו של מנהל נכסים מנוסה. אך כדי שתוכלו לבחור את המנהל המתאים ביותר, חשוב שתכירו לעומק את תפקידיו וחובותיו.
מה בדיוק עושה מנהל הנכסים?

איתור וגיוס שוכרים לנכס

איתור וגיוס שוכרים מתאימים לנכס שלכם באמצעות שיווק ופרסום יעיל. חשוב לציין שעליכם להחליט אם ברצונכם לאשר את השוכרים בעצמכם או שתינתן למנהל הנכסים סמכות לאשר אותם

ניהול שוטף

ניהול הקשר השוטף עם השוכרים, לרבות איסוף תשלומי שכר הדירה באופן מסודר.

טיפול בתקלות

טיפול בתקלות ובבעיות טכניות בנכס באמצעות איתור ושליחת בעלי מקצוע מתאימים (אם כי התשלום לבעלי המקצוע יחול עליכם).

מה לא נכלל בשירותי מנהל הנכסים?

עריכת חוזי השכירות

למרות שנהוג לחשוב שמנהל הנכסים אחראי לעריכת החוזים עם השוכרים, הרי שבפועל חוק המתווכים במקרקעין אוסר עליהם לערוך חוזים משפטיים לרכישה/מכירה של נכסים. ולכן, מנהלי נכסים רבים מעדיפים להימנע מכך לגמרי. במקום זאת, תוכלו להשתמש בחוזה סטנדרטי מהאינטרנט או לשכור עורך דין לעריכתו.

דיווח לרשויות

האחריות לדיווח לגופים כמו העירייה, חברת החשמל וחברת המים, חלה על השוכרים. תפקידו של מנהל הנכסים הוא לוודא שהדיווח אכן בוצע כנדרש.

מקסום הרווחים

בניגוד לתפיסה הרווחת, מנהל הנכסים לא בהכרח ינסה למקסם את הרווחים מהנכס תוך השקעה מינימלית. בנכסים פרטיים, תפקידו העיקרי הוא להקל עליכם את הנטל בניהול השוטף של הנכס.

מתווך פרטי או חברת ניהול נכסים

מה עדיף?
קודם כל, באתר זה תוכלו למצוא רק מתווכים פרטיים שמציעים גם שירותי ניהול נכסים, ולא חברות ניהול ייעודיות. עם זאת, נרצה להציג בפניכם את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות:
חברת ניהול נכסים יתרונה הוא בהתמקדות הבלעדית בתחום זה, בעוד שמתווך פרטי עוסק גם בתיווך נכסים למכירה. מצד שני, מתווך פרטי מנהל בדרך כלל מספר קטן יותר של נכסים, ולכן יוכל להציע לכם יחס אישי משופר.
גם סוג הנכס יכול להכריע - חברות ניהול גדולות ממוקדות גם בניהול נכסים מסחריים ולא רק דירות להשקעה. לעומתן, מתווכים פרטיים יתמקדו בדירות להשקעה פרטיות, אך יוכלו גם לסייע במכירת אותו נכס בעתיד. בסופו של דבר, אין כאן החלטה נכונה או שגויה - ההכרעה היא עניין של העדפות אישיות.
חשוב לזכור, שבין אם תבחרו בחברה או במתווך, עליכם לחתום על הסכם ניהול מפורט שיגדיר את תפקידי המנהל והתמורה שתצטרכו לשלם. כדאי לעבור על החוזה עם עורך דין כדי לוודא שלא החמצתם פרט משמעותי.
כמה עולים שירותי ניהול נכסים?
ישנם שני מודלים עיקריים לתשלום עבור שירותי ניהול נכסים:
1. אחוז משכר הדירה השנתי - בדרך כלל סביב 10%.
2. תשלום חודשי קבוע.
גובה התשלום עשוי להשתנות בהתאם לסוג הנכס ורמת הטיפול הנדרשת. נכסים שדורשים יותר תחזוקה ישאו בדמי ניהול גבוהים יותר.
חשוב לציין ששכר הניהול ישולם רק כאשר יש הכנסה בפועל מהנכס. כלומר, אם אין שוכרים ואין הכנסה, גם מנהל הנכסים לא יקבל תשלום.
דברו איתנו

מחפשים מנהל נכסים? רוצים לקבל פרטים נוספים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם